Ankete pokazuju različite pobjednike debate Cheney-Edwards

Prva istraživanja javnog mnijenja pokazala su različite reakcije javnosti na televizijsku debatu, u srijedu navečer, potpredsjednika Dicka Cheneya i njegova protukandidata na izborima senatora Johna Edwardsa.L

Prema anketi televizije ABC News 43 posto birača koji su gledali televizijski prenošenu debatu rekli su da je pobijedio republikanac Cheney, 35 posto se opredijelilo za demokrata Edwardsa, a 19 posto je reklo da je susret završio neodlučeno.

Među anketiranim gledateljima 38 posto je bilo republikanaca, 31 posto demokrata, a ostatak su bili neovisni birači.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anketa televizije CBS News provedene među još neodlučnim biračima utvrdila je da njih 41 posto smatra Edwardsa pobjednikom, 28 posto Cheneya, a 31 posto da je duel završio neodlučeno.

U jedinoj potpredsjedničkoj debati održanoj u Clevelandu, Cheney i Edwards su se žestoko napadali oko Iraka i borbe protiv terorizma.

Edwards je rekao da u Iraku vlada nered i da Bushova administracija nije iskrena prema Amerikancima glede tog rata. Cheney je ustvrdio da je rat u Iraku bio ono što je trebalo učiniti i optužio Edwardsa i demokratskog predsjedničkog kandidata Johna Kerryja za nevjerodostojnost i neodlučnost.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara