"Annales Pilar" posvećen demografskom razvoju Republike Hrvatske

INSTITUT društvenih znanosti "Ive Pilara" od 11. do 12. prosinca organizira u Zagrebu redoviti godišnji skup "Annales Pilar" s temom "Demografski razvoj, stanje i perspektive Republike Hrvatske".

Na tom multidisciplinarnom znanstvenom skupu, koji Institut "Ive Pilara" priređuje u suradnji s Hrvatskim institutom za povijest, osim demografa sudjelovat će povjesničari, sociolozi, ekonomisti i psiholozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ravnatelj Instituta "Ive Pilara" Vlado Šakić danas je izjavio kako je nakana skupa, koji je organiziran zbog teške demografske situacije, znanstvena analiza demografskog stanja te procjena perspektive. Smatra kako je skup vrlo bitan za planiranje državne demografske strategije i populacijske politike.

Svoje priloge na znanstvenom skupu o "Demografskom razvoju, stanju i perspektivama Republike Hrvatske" podastrijet će, uz ine, Alica Wertheimer-Baletić, Jakov Gelo, Anđelko Akrap, Ivo Lajić, Agneza Szabo, Mladen Klemenčić, Josip Obradović i Marinko Grizelj.

Na ovogodišnjem skupu nagrada "Annales Pilar" bit će dodijeljena akademkinji Alici Wertheimer-Baletić za ukupan znanstveni prinos hrvatskoj demografiji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara