Ante Jelić iz Sindikata ZET-a: Nikad nismo tražili oružje, kontrolori mogu biti zaštitari bez oružja

Ante Jelić iz Sindikata ZET-a: Nikad nismo tražili oružje, kontrolori mogu biti zaštitari bez oružja

Foto: Anto Magzan/Pixsell

SINDIKAT ZET-a opovrgnuo je medijske napise da traže za svoje kontrolore dozvolu za nošenje oružja ističući kako je sve izvađeno iz konteksta.

"Mi smo protiv oružja, naravno da se javnost nad time zgražala. Tko bi normalan tražio da kontrolori nose oružje pa nismo policija. Vjerujte nitko nikad nije tražio oružje. Mi samo tražimo bolju zaštitu kontrolora koji su izloženi raznim napadima od strane putnika", rekao je za Index predsjednik Udruge sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a Ante Jelić.

Dopis sa svojim zahtjevima uputili su kaže u ime pet sindikata, gradonačelniku Milanu Bandiću koji tvrdi treba organizirati sastanak Uprave Holdinga, ZET-a, MUP-a i ljudi u sektoru video nadzora ZET-a.

Tražimo bolju zaštitu

"Tražimo smanjenje napada od strane putnika i bolju zaštitu naših kontrolora. U skladu s tim gradonačelniku smo napisali da tražimo da kontrolori imaju ovlasti zaštitara, da mogu identificirati osobu i prisilno je zadržati do dolaska policije. Imamo zaštitare na portama ZET-a koji ne nose oružje. Nikada nismo spomenuli nošenje oružja i ne znamo zašto se to stalno provlači kroz medije", rekao je Jelić.

Odgovor od gradonačelnika dodaje, još nisu primili, a na upit zašto dopis nisu poslali Upravi Holdinga, kazao je kako je gradonačelnik glavna osoba u gradu te da bi on trebao organizirati sastanak sa svim strankama kako bi se napokon riješilo sigurnosno pitanje kontrolora ZET-a.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara