POGLEDAJTE PRVE IZJAVE TODORIĆEVOG SINA "U DORH-u sam sve porekao"

POGLEDAJTE PRVE IZJAVE TODORIĆEVOG SINA "U DORH-u sam sve porekao"

Foto: Matija Habljak/Pixsell, Video: Index

ANTE TODORIĆ obratio se novinarima koji su ga čekali ispred Kulmerovih dvora.

"Ja sam evo ispunio ono što sam obećao. Došao sam u Hrvatsku. Porekao sam sve što mi se stavlja na teret. Istraga je u tijeku, nemam dalje komentara, zahvaljujem se", rekao je kratko. Novinari su ga pitali gdje mu je otac i čuje li se njim, na to nije odgovorio.

Njegov odvjetnik otkrio je kako ga terete za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave. Rekao je i kako će sad par dana ostati u Hrvatskoj, a zatim će nazad otići u London.

"Nije odgovarao na pitanja Državnog odvjetništva jer bi bilo neozbiljno odgovarati dok ne proučimo cijelu dokumentaciju. Dalje u postupku ćemo se postaviti kao što smo se postavili i sada. On će odgovarati na pitanja. Ne smatra se krivim."

"Ne znam gdje su Ivica i Ivan Todorić. Bilo bi neozbiljno da komentiram klijente svojih kolega", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Ante Todorić tvrdi da nije kriv, na pitanja istražitelja nije želio odgovarati

Antin otac Ivica, kojemu je jedinom od svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor određen istražni zatvor, još nije dostupan hrvatskom pravosuđu pa će se za njim najvjerojatnije raspisati tjeralica.

Nedostupan je i mlađi sin Ivan Todorić, a za razliku od njegova brata čiji su odvjetnici i ranije otkrili da je bio u Londonu Ivanova adresa nije poznata. Njegova odvjetnica Jasna Novak u petak nije bila dostupna za izjavu.

Uz Todorića i sinove u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara