HRT: Tomić je dao ostavku u Vijeću zbog sukoba interesa; Tomić: Nisam bio zadovoljan radom Vijeća

Foto: Index

GLASNOGOVORNICA HRT-a poslala je medijima priopćenje u kojemu je obrazložila zašto Ante Tomić više nije u Vijeću HRT-a.

"Obavještavamo Vas da je Ante Tomić vijećnik u Programskom vijeću HRT-a podnio ostavku na članstvo, u skladu sa svojom najavom otprije dva mjeseca da će ostavku podnijeti do Nove godine.
Gospodin Tomić tada je, naime, kolegama vijećnicima najavio i da je razlog ostavke sukob interesa u kojemu bi se našao kao koscenarist filma Čudo u Poskokovoj Dragi.", tvrde s HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalje u priopćenju stoji kako su producenti filma, danas 23.12. 2011. potvrdili, da će zatražiti da im HRT bude koproducent, a već su ostvarili i prve kontakte s nadležnima u dramskom programu HTV-a. "Kada bi Ante Tomić bio u Programskom vijeću HRT-a, u trenutku kada producenti filma Čudo u Poskokovoj Dragi traže od HRT-a koprodukciju, ona zbog sukoba interesa u kojemu bi se Tomić kao koscenarist filma našao, ne bi bila moguća.", navodi glasnogovornica.

"Unatoč obrazloženju g Tomića koje smo iz medija doznali i prije nego li je službeno podnio ostavku na članstvo, smatramo da bi prave razloge trebalo potražiti u njegovim osobnim interesima. Stoga obrazloženje g Tomića smatramo zloupotrebom položaja i trenutka. ", kažu s HRT-a.

Tomić nije zadovoljan radom Vijeća?

No, prethodno je i sam Ante Tomić poslao priopćenje u kojem izvještava javnost o potpuno drugačijim motivima njegove ostavke u Programskom vijeću HRT-a. "Učinili smo neke dugoročno loše odluke, a ne nalazim načina da se stvari promijene u smjeru koji se meni čini boljim, pa sam se odlučio povući", priopćio je Tomić dodajući kako zahvaljuje svima na suradnji te im želi mnogo uspjeha u budućem djelovanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara