Antičević Marinović: Manje novca za pravosuđe ne ugrožava temeljne projekte

MINISTRICA pravosuđa Ingrid Antičević Marinović izjavila je danas da je i ona, kao i Vrhovni sud, nezadovoljna smanjenjem proračunskog novca za pravosuđe, ali da to neće dovesti u pitanje temeljne projekte u pravosuđu.

Ministrica je to rekla odgovarajući na traženje novinara da komentira nezadovoljstvo Opće sjednice Vrhovnog suda smanjenjem proračunskog novca za pravosuđe i njihove tvrdnje da to dovodi u pitanje provođenje pravosudne reforme, smanjenje zaostataka i poboljšanje rada sudova.

Ministrica je podsjetila da je za pravosuđe u ovogodišnjem proračunu predviđeno puno više sredstava nego li ranijih godina. Kazala je da se proračunski novac troši prema zakonu i redovito isplaćuje svim korisnicima, te da se ne može trošiti više nego li je to predviđeno, niti prekoračiti troškove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na tvrdnju da suci u Splitu nemaju novca za plaćanje računa mobilnih telefona, ministrica je rekla da postoji redovni put mjesečnog obavještavanja o utrošenim i ušteđenim sredstvima za pojedine stavke.

Smatra da je podatak da nedostaje novca za račune za mobilne telefone do nje trebao doći redovnim putem, kako bi se sredstva rasporedila za te namjene, te da nije bilo potrebe da se to "šalje putem novina".

Ustvrdila je da nema sukoba Ministarstva s Vrhovnim sudom oko novosti u Ovršnom zakonu jer se, kako je rekla, svi slažu da bi cilj morale biti brže ovrhe i rasterećenje sudova.

Sporna pitanja oko pljenidbe smatra tehničkim i najavila je mogućnost da ih na zadovoljavajući način riješi Vlada svojim amandmanima s obzirom da je u Sabor upućen konačni prijedlog izmjena Ovršnog zakona.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara