Antičević-Marinović na konferenciji o borbi protiv org. kriminala

KONFERENCIJA zemalja Srednje i Istočne Europe o Konvenciji UN-a protiv transnacionalnog organiziranog kriminala održat će se od 12. do 14. prosinca na Siciliji, a hrvatsko će izaslanstvo predvoditi ministrica pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Ingrid Antičević Marinović, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave.

Konvencija Ujedinjenih naroda protiv transnacionalnog organiziranog kriminala s dva dodatna Protokola predstavlja globalni odgovor međunarodne zajednice na snažni rast organiziranog kriminaliteta koji se globalno ujedinio i predstavlja najveću opasnost za razvoj demokracije, stoji u priopćenju.

Hrvatski sabor je 7. studenog ratificirao Konvenciju UN-a protiv transnacionalnog organiziranog kriminaliteta s Protokolom za sprječavanje, suzbijanje i kažnjavanje krijumčarenja ljudi, posebice žena i djece te Protokolom protiv krijumčarenja migranata kopnom, morem i zrakom, kojima se nadopunjuje Konvencija UN-a protiv transnacionalnog organiziranog kriminaliteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrđivanjem ove Konvencije, Hrvatska preuzima obvezu uključivanja u globalnu suradnju suzbijanja prekograničnog organiziranog kriminaliteta s time da su utvrđeni oblici međunarodne suradnje brži, neposredniji, manje formalni i učinkovitiji od ranije ugovorene i uobičajene suradnje u borbi protiv kriminala, zaključuje se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara