Antifašisti ga provociraju: Šefu sinjske Hvidre optužni prijedlog za remećenje reda i mira

Antifašisti ga provociraju: Šefu sinjske Hvidre optužni prijedlog za remećenje reda i mira

Foto: FAH

SINJSKA je policija podigla optužni prijedlog za remećenje reda i mira protiv šefa sinjske Hvidre Dražena Pavlovića, potvrđeno je danas Indexu u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Pavlović je u ponedjeljak na proslavi Dana branitelja cetinske krajine napravio incident. Uklonio je vijenac Udruge antifašističkih boraca sa spomenika palim braniteljima i prenio ga stotinjak metara dalje pred spomenik borcima NOB-a. Novinarima je izjavio kako on to vidi kao provokaciju i da nikakvim antifašistima nema mjesta pred spomenikom branitelja Domovinskog rata.

Predsjednik sinjskih antifašista zvao policiju

Predsjednik sinjske Udruge antifašista Stipe Samardžić zvao je policiju, a novinarima kazao kako bez antifašista ne bi bilo ni branitelja. Prijavio je kazneno djelo uništenja ili oštećenja tuđe stvari jer je su sa vijenca uklonjene lente, a nestala je i svijeća sa hrvatskim grbom. Policija se, pak, odlučila za prekršaj članka 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, koji za vrijeđanje ili omalovažavanje osjećaja građana propisuje kaznu od 50 do 200 DEM ili 30 dana zatvora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv antifašista i sinjski UHBDDR

Pavloviću ovo nije bio prvi, a ni posljednji incident. Lani je na Alki smotuljkom novina po glavi udarao župana Zlatka Ževrnju, a jučer je, pak, brojao krvna zrnca reporteru HRT-a Branku Dobroti na proslavi obljetnice 2. bojne 4. brigade u Vrlici.

Osim Pavlovića, zbog sudjelovanja antifašista u obilježavanju Dana branitelja, protestirao je i sinjski UHBDDR, koji je uputio oštru notu sinjskoj gradonačelnici Kristini Križanac. Predsjednik udruge Ante Smoljo poručio je da neće dopustiti antifašistima da slave Tita i pljuju po Nezavisnoj državi Hrvatskoj.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara