ANTITERORISTIČKI ODBOR UN-A NASTAVLJA BORBU, TVRDI NJEGOV ČELNIK

Odbor za borbu protiv terorizma Ujedinjenih naroda nastavlja svoj rad usko surađujući sa pojedinim zemljama kako bi ojačao njihovu sposobnost da se suprotstave tom zlu, rekao je u četvrtak Vijeću sigurnosti predsjednik Odbora.

Na javnoj sjednici Vijeća sigurnosti posvećenoj borbi protiv terorizma, predsjednik Odbora za borbu protiv terorizma (CTC) Vijeća sigurnosti britanski veleposlanik Jeremy Greenstock rekao je da je Odbor odlučio na nekoliko fronta jačati borbu protiv terorizma.

Aktivnosti Odbora usmjerit će se na rad s članicama Ujedinjenih naroda kako bi se povećala njihova sposobnost da pobijede terorizam u svojim zemljama, osmisliti programe pomoći koji će ojačati sposobnost zemalja da se suprotstave terorizmu i stvoriti svjetsku mrežu međunarodnih i regionalnih organizacija s istim ciljem.

Greenstock je kazao kako će 7. ožujka Odbor za borbu protiv terorizma održati posebni sastanak kako bi potaknuo taj globalni napor. Odbor će nastaviti ohrabrivati pojedine zemlje da prihvate konvencije i protokole za borbu protiv terorizma.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

CTC će na sastanak pozvati i predstavnike Međunarodne organizacije za atomsku energiju (IAEA) i Organizacije za zabranu kemijskog oružja kako bi informirali Odbor o svojim protuterorističkim aktivnostima.

Odbor će i dalje održavati i proširivati svoje veze s regionalnim

organizacijama kako bi osigurao međusobno informiranje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara