Antunović: Koalicijske stranke moraju biti alternativa lošoj HDZ-ovoj vlasti

NA TISKOVNOJ konferenciji koalicije "Danica" (SDP, HSS, HNS i LS), koja svoje liste ima u većini gradova i općina u Šibenskokninskoj županiji, potpredsjednica SDPa Željka Antunović kazala je kako je zajednička obveza SDPa i koalicijskih stranaka biti alternativa lošoj HDZovoj vlasti u Šibeniku i Hrvatskoj.

Nositelj koalicijske liste za šibensko Gradsko vijeće Ivan Ninić (SDP) ocijenio je kako je koalicija spremna preuzeti vlast u Šibeniku i Županiji te kako su na njihovim listama sposobni i hrabri ljudi. Dodao je kako vjeruje da će "nakon 15. svibnja Šibenčanima biti vraćeni optimizam i ponos".

Kazavši da je došla poduprijeti koaliciju "Danicu", jer vjeruje kako je riječ o "snazi koja treba Šibeniku", Željka Antunović je navela da su to ljudi koji su već pomogli Šibeniku da učini mali iskorak. "Nakon jednogodišnjeg prekida, kad smo vlast u gradu izgubili zbog vlastitih propusta, želimo nastaviti započet posao. Imamo, naravno, slabosti i grješaka iz prošlosti, ali smo naučili lekciju i danas bolje znamo rješavati probleme".

"Naša obećanja nikad nisu bila lažna. Možda nisu sva uvijek bila ispunjena, ali nikad nisu bila davana samo radi političke promidžbe. Nismo vratili sve što smo obećali umirovljenicima, ali u vrijeme dok je koalicija bila na vlasti, u Hrvatskoj su rasle mirovine i plaće, rasla je zaposlenost, a padale cijene. Danas mirovine ne rastu, a obećanja dana umirovljenicima ne ispunjavaju se, jer su od početka bila neodrživa. Jednako, kao što su danas prozirna brojna rezanja vrpca i bacanje temeljnih kamena", ustvrdila je potpredsjednica SDP-a.

Govoreći o pitanju regionalizacije države, Antunović je ocijenila da se "zbog HDZ-a to pitanje danas otvara na pogrešan način".

"Danas se to pretvorilo u suprotstavljanje jednog grada državi. A zapravo je riječ o suprotstavljanju dviju političkih opcija - jedne koja smatra da o svemu treba odlučivati s vrha i druge koja na decentralizaciju ne gleda kao na jednostran rez, nego kao na ozbiljan projekt koji traži administrativan preustroj države. Naš projekt decentralizacije iz 2003. je zaustavljen, pa općine i gradovi u Hrvatskoj još čekaju na novac koji im stvarno pripada i kojim upravo oni znaju najbolje raspolagati", ustvrdila je Željka Antunović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara