Apostolski nuncij u Osijeku i Đakovu

U franjevačkoj crkvi Svetog Križa u osječkoj Tvrđi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj FranciscoJavier Lozano predvodio je večeras, na blagdan Blagovijesti, euharistijsko slavlje na kojemu je zaključio jubilarnu Godinu Gospe Osječke, koju je lani proglasio đakovački i srijemski biskup msgr. Marin Srakić. L

Apostolski nuncij Lozano izrazio je zadovoljstvo što se nalazi u Osijeku, koji je pohodio i Sveti Otac. Poželio je mir, dobro i blagostanje vjernicima Osijeka i Đakovačke i srijemske biskupije.

Gospa Osječka, čiji je kip u crkvi sv. Križa, štuje se u Osijeku od 1703. godine.

U koncelebraciji s apostolskim nuncijem Lozanom bili su đakovački i srijemski biskup msgr. Marin Srakić i pomoćni biskup msgr. Đuro Hranić.

U okviru posjeta Đakovačkoj i srijemskoj biskupiji, koji je počeo sinoć, apostolski nuncij danas je i u katedrali u Đakovu, na svetkovinu Blagovijesti, predvodio svečano euharistijsko slavlje. Propovijed je u cijelosti posvetio značenju tog blagdana i navještenja Blaženoj Djevici Mariji, koja, rekao je Lozano, cijelim svojim bićem i životom stoji u funkciji Krista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon završetka misnog slavlja biskup Srakić je za apostolskog nuncija priredio primanje, kojemu su bili nazočni i đakovački i srijemski pomoćni biskup i generalni vikar za Srijem Đuro Gašparović, predstavnici središnjih biskupijskih ustanova, milosrdnih sestara sv. Križa, predstavnici grada Đakova i drugi.

Biskup Srakić je podsjetio na ratne i poslijeratne prilike u biskupiji, kao i na prošlogodišnji posjet Svetog Oca Đakovu i Osijeku.

Apostolski nuncij Lozano izjavio je kako "želi da odnosi i suradnja s Crkvom budu prožeti međusobnim razumijevanjem". "Svi smo mi u službi ljudi, a Crkva, po svom specifičnom poslanju, unosi u tu službu dimenziju duhovnih, kršćanskih vrijednosti", zaključio je Lozano.(Hina) xsžup/xvs yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara