KORONAVIRUS

Apple upozorio: Zbog koronavirusa moguća je nestašica iPhonea

Apple upozorio: Zbog koronavirusa moguća je nestašica iPhonea
Foto: EPA

AMERIČKI tehnološki div Apple upozorio je na moguću globalnu nestašicu iPhonea nakon privremenog zatvaranja tvornica u Kini zbog epidemije koronavirusa.

"Svjetska opskrba iPhoneima bit će privremeno ograničena, što će privremeno utjecati na prihode diljem svijeta", stoji u priopćenju tvrtke objavljenom u ponedjeljak.

Apple većinu svojih proizvoda proizvodi u Kini, a zbog epidemije koronavirusa bio je prisiljen privremeno zatvoriti pojedine tvornice i trgovine.

Pogoni partnerskih proizvođača iPhonea smješteni su izvan pokrajine Hubei, žarišta epidemije, ističu u američkoj kompaniji, naglašavajući da je proizvodnja u međuvremenu obnovljena, ali sporijim tempom no što su očekivali.

Priznaju ujedno da je u Kini pala i potražnja.

"Zatvorene su sve naše trgovine i mnoge naše partnerske prodavaonice u Kini, a one koje su ponovno otvorene rade skraćeno i s vrlo malim prometom", navode u Appleu.

"Postupno otvaramo trgovine i nastavit ćemo to raditi, vodeći maksimalno računa o stabilnosti i sigurnosti."

Iz Applea poručuju i da neće ostvariti zacrtanih 63 do 67 milijardi dolara prihoda u prva tri ovogodišnja mjeseca.

"Očekujemo da nećemo ostvariti smjernicu za prihode u tromjesečnom razdoblju zaključno s krajem ožujka", stoji u priopćenju.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara