Apsurdi hrvatskog pravosuđa: Sud čeka Jozu Ćurkovića, a on pet godina bježi od zakona!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Kliker.info

APSURDIMA hrvatskog pravosuđa kao da nema kraja. Danas je u slučaju tužbe protiv šefa Hrvatske udruge sindikata Ozrena Matijaševića bilo ročište u Zagrebu, na kojem se ponovno nije pojavio tužitelj Jozo Ćurković, koji je već pet godina u egzilu u BiH zbog optužnice za gospodarski kriminal u Salonitu. 

Ako Ćurković dođe na sud, ide u zatvor!

Sutkinja opet nije htjela zaključiti raspravu, a mogla je, jer tužitelj izostaje već četvrti put. Danas se opravdao bolešću. O čemu se radi, Matijaševiću nije poznato.

"Ovo je sramota. Što radi ministar pravosuđa? Pa jasno je da se Ćurković neće nikad pojaviti na sudu u Zagrebu, jer je za njim raspisana tjeralica. Kako je moguće da ministar Šimonović ne reagira i spriječi bespotrebno gomilanje sudskih troškova na teret poreznih obveznika", nije jasno Matijaševiću, kojeg je na ročište prije mjesec dana privela - policija!

Zašto tužba nije odbačena kad i Državno odvjetništvo tereti tužitelja za kriminal?!

Ćurkovića je zasmetalo što ga je Matijašević optužio za kriminal?! Nejasno je zašto sud u Zagrebu tužbu već nije odbacio kad su vrlo lako mogli provjeriti i ustanoviti da je za istu stvar tužitelja Ćurkovića optužilo i Državno odvjetništvo. I to još prije pet godina.

Sud je dao Ćurkoviću rok od dvadeset dana da dostavi dokumentaciju o svojoj bolesti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara