Arapska liga: Rušenje palestinskih kuća "ratni zločin"; protiv rušenja i Colin Powell

ARAPSKA liga osudila je u nedjelju rušenje palestinskih kuća u Rafahu, na jugu pojasa Gaze, za koje je odgovorna izraelska vojska i nazvala ga "ratnim zločinom".

Osudu takve prakse izrekao je i američki državni tajnik Colin Powell u nedjelju, drugog dana Svjetskog gospodarskog foruma u Shounehu u Jordanu.

"Razaranje palestinskih kuća u Rafahu, držanje njegovih stanovnika u okruženju i njihovo prisilno preseljenje jesu ratni zločin", kaže se u priopćenju Lige koje je dobio AFP.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od tisuću Palestinaca u Rafahu našlo se ovih dana na ulici nakon rušenja njihovih kuća, prema podacima Agencije UN-a za pomoć palestinskim izbjeglicama.

"Protivimo se rušenju kuća. Mislimo da to nije produktivno", ustvrdio je Powell na konferenciji za tisak koju je održao zajedno s jordanskim kolegom Marwanom Moasherom na istočnoj obali Mrtvog mora, gdje se održava Svjetski gospodarski forum.

Izjava dolazi u trenutku kada je izraelski Vrhovni sud odbacio 13 žalbi za rušenje kuća u Rafahu što su ih podnijele palestinske obitelji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara