"Argentinski Fritz" kćer silovao od osme godine i napravio joj sedmero djece

ARMANDO LUCERO iz Argentine ima šansu da postane planetarno poznat kao i njegov "drug po zločinu" Josef Fritzl iz Austrije. Naime, ovaj 67-godišnji Argentinac optužen je da je svojoj kćerki napravio sedmero djece, a počeo ju je silovati kada je imala osam godina.

Za razliku od austrijskog uzora, Lucero kćeri nije oduzeo slobodu, ali ju je godinama fizički i psihički zlostavljao. Djevojka je prvo dijete rodila u dobi od 15 godina, a njezina djeca su sada stara 19, 17, 16, 12, 11, šest i dvije godine. Navodno Lucero, kako su ga nazvali argentinski mediji, ima čak 22 djece. U njegovoj obitelji je nasilje od 1990. godine prijavljivano najmanje 20 puta, međutim policija je očito loše obavila svoj posao te nije do kraja istražila pozive u pomoć, pišu svjetski mediji.

Nitko od susjeda nije mogao shvatiti je li "čudovište iz Mendoze" djeci otac ili djed

Tužitelji su izjavili kako su djelovali odmah nakon što im se javila kćer koja se prestrašila da bi "Čudovište iz Mendoze", kako su ga prozvali lokalni mediji, mogao početi zlostavljati njihovu najstariju kćer. Lucero nije bio iz posebno siromašne obitelji, a živio je u kući sa svojom partnericom, kćeri te njezinih sedmero djece i punicom.

Susjedi "čudovišta iz Mendoze" tvrde kako su znali da se nešto čudno događa u toj obitelji. "Nisu se mnogo družili sa susjedima, no ljudi su primijetili razliku u godinama između muškarca i žene koju su djeca zvali majkom", rekla je jedna od susjeda te dodala kako nitko nije mogao shvatiti je li im on otac ili djed.

Djevojku silovao na madracu u kuhinji

Navodni žrtvin brat prošlog tjedna dao je intervju argentinskim medijima u kojem je rekao da je oca prijavio vlastima prije devet mjeseci, no da je njegova majka koja radi na sudu, srušila slučaj. I socijalni radnici su bili u kući silovatelja, no partnerica 67-godišnjaka im je rekla kako se tu radi o pogrešci. "Srela ih je na vratima te im rekla da je u kući sve normalno te se ništa čudno ne događa", izjavio je sin kojem su mediji nadjenuli ime Gerardo, a ima 37 godina i živi sa svojom suprugom i obitelji.

Tvrdi kako njegova sestra zbog straha nije prijavila zlostavljanje. "Proživljavala je noćnu moru od svoje osme godine", kazao je Gerardo te dodao kako je zlostavljač kćerkom potpuno dominirao pa se ona i u svojoj 35. godini ponašala kao da je 12-godišnjakinja. Njezin život se sastojao od cjelodnevnog gledanja televizije, a spavala je na madracu u kuhinji. Pretpostavlja se kako ju je tamo i silovao.

"Nije svjestan štete koju čini svojim žrtvama"

Službeno svih sedmero djece imaju "nepoznatog oca". Lucero je davno radio kao vozač taksija dok je posljednjih godina živio od zarade svoje partnerice. Gerardo tvrdi kako je napustio kuću zbog batina koje je u njoj dobivao. Optužio je oca da ima još jednu partnericu kojoj je napravio osmero djece, a i neke od njih je zlostavljao. Sin smatra kako "čudovište iz Mendoze" ne shvaća kakvu štetu čini onima koje zlostavlja. Lucero je optužen za sistematsko seksualno zlostavljanje rođaka te je ostao u pritvoru.

I.Kri.
Foto: laregion.es

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara