Blic: Arkanov ubojica predao se policiji u Južnoafričkoj Republici

Foto: AFP

DOBROSAV GAVRIĆ, osuđeni ubojica Željka Ražnatovića Arkana, predao se jutros policiji u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici, saznaje Blic.

33-godišnji Gavrić, koji se u JAR-u krio pod imenom Saša Kovačević, u bijegu je od 12. prosinca, kada se trebao javiti policiji jer je protiv njega pokrenut kazneni postupak zbog posjedovanja kokaina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gavrić je u ožujku ove godine otkriven tijekom policijske istrage ubojstva jednog čovjeka iz Cape Towna, a da mu u džepu tada nije pronađen kokain, njegov bi identitet ostao skriven. Nakon uhićenja u ožujku pušten je iz pritvora, uz obvezu da se odaziva na pozive suda, što nije učinio 12. prosinca.

Gavrić i njegov pomagač Milan Đuričić uhićeni su 2001. godine, a u listopadu 2006. osuđeni na 30 i 35 godina zatvora zbog ubojstva i kovanja zavjere za Arkanovo ubojstvo. Oni su poricali krivnju, tvrdeći da su se slučajno zatekli na mjestu zločina. Obojica su u bijegu nakon što su u listopadu 2003. godine bili pušteni da se brane sa slobode.

14. prosinca su brojni mediji prenijeli informaciju da je Gavrić uhićen u Južnoafričkoj Republici, da bi dan kasnije srpsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo da nije dobilo potvrdu takve informacije. Ministar Ivica Dačić je tada izrazio strahovanje da je objavljivanje vijesti o njegovu uhićenju bilo poziv Gavriću na bijeg.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara