Arlović: Klub SDP-a vjerojatno će zatražiti saborsku raspravu o privatizaciji "Sunčanog Hvara"

KLUB SDP-a vjerojatno će zatražiti od Vlade da Saboru podnese izvješće o privatizaciji Sunčanog Hvara, kako bi se u parlamentarnoj raspravi rasvijetlilo postoje li ikakve prijevare ili zakulisne igre oko prodaje tog društva slovenskim Termama Čatež, izjavio je danas predsjednik Kluba Mato Arlović.

´Zainteresirani smo da ako postoji bilo kakva sumnja u prijevaru s bilo koje strane ili neku drugu igru da se taj dio rasvijetli pred javnosti u saborskoj raspravi, jer nema nikakvog razloga da se skriva bilo koji proces privatizacije koji provodi Vlada´, kazao je Arlović na konferenciji za novinare u Saboru.

Istaknuo je da SDP nije očekivao od HSS-a, kao koalicijskog partnera, da će nakon svih obavljenih razgovora izaći s tezom da ih je SDP prevario oko prodaje Sunčanog Hvara.

´Ne možemo prihvatiti tvrdnju da smo bilo koga prevarili ili izigrali jer ne odlučuje SDP o prodaji Sunčanog Hvara već Vlada u okviru svojih zakonskih ovlasti i nadležnosti´, rekao je Arlović i dodao kako SDP želi da Vlada do kraja provede postupak privatizacije tog poduzeća.

Jučerašnji zahtjev predsjednika HSS-a Zlatka Tomčića za poništenjem ugovora o prodaji Sunčanog Hvara Arlović smatra legitimnim, ali i neprihvatljivim.

´U pitanju je ugled Hrvatske i Vlada se s tim ugledom i cijelim procesom privatizacije ne može igrati´, naglasio je.

Nerazumljivim je ocijenio HSS-ov zahtjev za smjenom ministrice turizma Pave Župan Rusković i v.d. predsjednika HFP-a Krešimira Starčevića.

´Ako se želi prozivati nekoga onda to treba biti onaj tko je donio odluku o prodaji Sunčanog Hvara, a to je hrvatska Vlada´, drži Arlović.

HSS-ovce je pozvao da pomno pregledaju zaključke Vlade o privatizaciji Sunčanog Hvara, kojima se zadužuje HFP da u ugovor o prodaju 62,3 dionica tog poduzeća Termama Čatež ugradi sva potrebna jamstva u cilju osiguranja potpunog ostvarenja planiranih ulaganja.

HFP je zadužen i da u tijeku pregovora ocijeni svaki sporni element u ugovoru i privatizacijskom procesu, kao i da prijedlog ugovora dostavi Vladi kako bi ga dodatno razmotrila i o njemu donijela konačnu odluku, dodao je Arlović.

Na novinarski upit hoće li suprotna mišljenja HSS-a i SDP-a uzrokovati raspad koalicije, Arlović je rekao kako ne smatra da bi se oko pitanja Sunčanog Hvara mogao dogoditi raskol u koaliciji, koji bi doveo do političke krize i prijevremenih izbora.

´Ovo je jedna od teških odluka pa i mi i naši koalicijski partneri želimo da se takve odluke donose u interesu Hrvatske´, rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara