ASH PREDSTAVIO IZBORNI PROGRAM NA HTV-U

Akcija socijaldemokrata Hrvatske (ASH) predstavila je večeras program na HTVu, istaknuvši da se želi zauzeti za najugroženije društvene slojeve, poput umirovljenika, nezaposlenih, podstanara i radnika bez plaća.

ASH nastavlja put svojega istaknutog člana Ante Mike Tripala, a zauzimat će se za demokratsku, socijalnu, pravnu i građansku Hrvatsku, rekao je predsjednik te stranke Zlatko Klarić.

Uđe li ASH u Hrvatski sabor, na prvoj će sjednici zatražiti povrat duga umirovljenicima i ukidanje saborskih mirovina, obećao je Klarić. Podsjetio je da je preko te stranke pokrenuto 420.000 zahtjeva za usklađenje mirovina.

Rekao je da će ASH zatražiti i nacionaliziranje sumnjivo stečene imovine u pretvorbi i privatizaciji te da će radnicima i nezaposlenima dodijeliti dionice. ASH radnicima želi vratiti i smanjena radnička prava, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Klarić tvrdi da za podstanare ima program bolji nego sadašnja koalicija, a temelji se na sredstvima prikupljenima prodajom i otkupom stanova.

Klarić tvrdi da država sada zarađuje na Programu poticane stanogradnje te da bi ASH-ov četvorni metar stana stajao 400 eura, što je dvostruko manje.

ASH na izbore izlazi u I., VIII. i IX. izbornoj jedinici u koaliciji s Alijansom za pravnu državu - glas za čovjeka.

(Hina) mvr jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara