Ashdown i dužnosnici Federacije BiH osudili zločin u Kostajnici

VISOKI međunarodni predsatvnik u Bosni i Hercegovini Paddy Ashdown te brojni dužnosnici Federacije BiH i političke stranke u srijedu su osudili i izrazili zaprepaštenost zbog ubojstva troje hrvatskih povratnika obitelji Anđelić, koje se dogodilo dan prije u Kostajnici kod Konjica.

´Ubojstvo tri člana obitelji Anđelić iz vatrenog oružja u njihovu domu kao i ranjavanje četvrtoga člana obitelji, istinski je zaprepašćujuće. Ja ga bezrezervno osuđujem i izražavam sućut obitelji i prijateljima žrtava´, istaknuo je visoki međunarodni predstavnik. Britanski diplomat pozvao je policiju da što prije rasvijetli ubojstvo, dodajući da će međunarodna zajednica inzistirati na tome da se poduzmu energične mjere protiv počinitelja trostrukog ubojstva.

Stravičan zločin osudio je i predsjednik Federacije BiH Safet Halilović, te francusko Veleposlanstvo u BiH. Županijski hercegovačko-neretvanski HDZ je priopćio kako se teško oteti dojmu ´kako motiv za takav zločin može biti samo mržnja prema Hrvatima, katolicima, povratnicima´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija Federacije BiH u srijedu je objavila da traga za sedam osoba za koje se sumnja da su upletene u ubojstvo tri člana hrvatske obitelji Anđelić iz Kostajnice kod Konjica. Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Masleša je rekao kako nema indicija da su ubojstva počinjena iz etničkih pobuda, te da su osumnjičene osobe različitih nacionalnosti.

Prema dostupnim podacima do kojih su došli istražitelji zasad neidentificirani muškarac je na Badnjak navečer oko 22,15 sati upao u kuću u kojoj je bilo sedam članova obitelji Anđelić, okupljenih kako bi proslavili Božić. Maskirani muškarac je bio naoružan vojničkom poluautomatskom puškom (PAP) iz koje je nakon kraće prepirke ustrijeljeno i na mjestu ubio oca Anđelka i njegovu kći Maru, dok je druga kći Zorka u pucnjavi zadobila teške ozlijede od kojih je nešto kasnije preminula u konjičkoj bolnici. Sin Marinko također je ozlijeđen no život mu je izvan opasnosti.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara