Ashdown najavio smanjenje ovlasti međunarodne zajednice

VISOKI predstavnik međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown, koji ima ovlasti smjenjivati dužnosnike u BiH, najavio je mogućnost smanjenja "izvršnih ovlasti" međunarodne zajednice u BiH, priopćio je u srijedu Ured visokog predstavnika (OHR).

"Nada za ulazak u NATO i EU postala je glavna pokretačka snaga za reforme u BiH, umjesto izvršnih ovlasti međunarodne zajednice", rekao je Ashdown na konferenciji pod nazivom "Iza hladnog mira: Strategije ekonomske obnove i upravljanja u postkonfliktnim situacijama", koju je u Berlinu organiziralo Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se navodi u priopćenju dostavljenom medijima, Ashdown je istaknuo da "pred Bosnom i Hercegovinom" stoji jasno odredište, ono se zove Europa".

"To je cilj koji može motivirati ljude iz ratom uništenih zemalja da se žrtvuju i učine sve što je nužno da transformiraju svoje društvo, svoje ekonomije, svoje političke sisteme", dodao je Ashdown govoreći o čimbenicima nužnim za uspjeh obnove Bosne i Hercegovine, uključujući zakonitost i regionalnu stabilnost.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara