Assad: Izrael pokušava proširiti bliskoistočnu krizu

SIRIJSKI predsjednik Bashar alAssad optužio je u utorak Izrael, u svom prvom javnom komentaru izraelskog zračnog udara u nedjelju u blizini Damaska, da pokušava uvući Siriju i ostatak Bliskog istoka u širi sukob.

"Napad je pokušaj izraelske vlade da se izvuče iz vlastite velike krize pokušavajući terorizirati Siriju i uvući nju i regiju u druge ratove, jer je ta vlada (izraelska) za rat i rat joj je potreban da bi opravdala svoje postojanje", rekao je Assad u intervjuu za dnevnik al-Hayat od utorka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izrael je u nedjelju, dan nakon napada u Haifi u kojemu je poginulo 19 ljudi, napao područje u blizini Damaska tvrdeći da se radi o logoru za obuku palestinskih militanata. Sirija je pak objavila da je napadnula "civilna lokacija" sjeverozapadno od glavnog grada.

To je bio najdublji izraelski upad u sirijski teritorij od bliskoistočnog rata 1973. godine.

"Nema sumnje da je uloga Sirije u različitim pitanjima u našoj regiji bolna za izraelsku vladu. Ono što se dogodilo zapravo je propali izraelski pokušaj da ugrozi tu ulogu i možemo s potpunim uvjerenjem reći da će ono što se dogodilo tu ulogu samo učiniti učinkovitijom u zbivanjima u regiji", kazao je sirijski predsjednik.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara