Atentati u Rijadu: Djelo "terorističkih ispostava"

SAUDIJSKI ministar unutarnjih poslova Nayef Ben Aziz pripisao je u srijedu "terorističkim ispostavama" atentat pomoću automobila napunjenog eksplozivom ispred glavnog stožera sigurnosnih snaga u Rijadu, u kojemu je, prema najnovijim podacima, ubijeno osam, a ranjeno sto trinaest osoba, i potvrdio svoju odluku da će ih uništiti.

"Napad na snage sigurnosti" svjedoči o propasti terorističkih ispostava koje ćemo odlučno goniti", kazao je princ Nayef koji je posjetio ranjene u atentatu, u bolnici kralja Fejsala u Rijadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Atentat od srijede prvi je atentat koji je uperen protiv službenih objekata, dok su meta napada iz svibnja i studenog 2003. u Rijadu bile stambene četvrti u kojima žive stranci.

Ministar unutarnjih poslova kojega su službe na oprezu otkako zadnjih mjeseci hvataju radikalne islamiste i simpatizere Al Kaide, obznanio je da su nedavno osujećeni pokušaji atentata u kraljevini.

"Ovih smo dana spriječili pokušaje terorističkih djela o kojima se nije izvješćivalo, a bili su brojniji nego to možete i zamisliti", kazao je ministar novinarima koji su ga pratili prilikom posjeta bolnici. Ministar nije naveo druge pojedinosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara