Atentator na banjalučkog biznismena bio je na hrvatskoj tjeralici

Atentator na banjalučkog biznismena bio je na hrvatskoj tjeralici
Foto: ATV

SINOĆ je u Banjoj Luci likvidiran Slaviša Krunić, poznati banjalučki biznismen za kojega tamošnji novinari kažu da je bio najčuvanija osoba u Banjoj Luci.

> U sačekuši likvidiran banjalučki biznismen

Prema informacijama lokalnih medija, na prilazu kući dočekala su ga dva atentatora te mu izrešetala automobil. Njegovi tjelohranitelji su uzvratili, a pri tome je ubijen i jedan od napadača.

Radi se, kako piše ATV, o Željku Kovačeviću koji je od ranije poznat policiji.

Prema saznanjima ATV-a, on je uhapšen u akciji "Strijelac" zbog optužbi za provale i krađe  na području Banjaluke. Odslužio je i 11 godina zatvora zbog razbojništva devedesetih, a Interpol  iz Zagreba za njim je raspisao tjeralicu zbog pokušaja ubojstva i pljačke počinjene 10. srpnja 2009. godine na području Splitsko-dalmatinske županije.

Kovačević je uhapšen u Banja Luci 2013. godine po toj tjeralici te je poslan u ekstradicijski zatvor. No, vrlo brzo je pušten na slobodu jer ima dvojno državljanstvo, i hrvatsko i BiH.

Kako su tada pisali mediji, Kovačević je sudjelovao u oružanoj pljački u Dalmaciji tijeokm koje je došlo do pucnjave te je jedna osoba ranjena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara