Atila "propjevao" o sudjelovanju u ubojstvu Marka Sliška s Petračevim tjelohraniteljem

ĐORĐE VASILJEVIĆ ATILA iz Beograda, jedan od članova internacionalne kriminalističke skupine koja je sudjelovala u pljački splitske pošte, priznao je policiji u Bijeljini kako je kaznena djela u Hrvatskoj radio u sklopu "Jandrekove bande", na čijemu je čelu bivši tjelohranitelj Hrvoja Petrača, Trpimir Jandrek, piše današnje izdanje Jutarnjeg lista.

Naime, 26-godišnji Vasiljević uhićen je na graničnom prijelazu u Zvorniku, a policiji je, osim priznanja o Jandrekovoj bandi, rekao i kako je iz snajperske puške trebao pucati u Milorada Dodika premijera Republike Srpske. To se ubojstvo trebalo dogoditi dogoditi 15.,16. ,17. ili 26. travnja ove godine, dio je priznanja Vasiljevića-Atile, a kojega prenosi Jutarnji.

Odvjetnik ubijen greškom

Vasiljević je, također, rekao u sklopu priznanja o poslovima u Hrvatskoj pod kapom "Jandrekove bande", kako je sudjelovao u ubojstvima Marka Sliška i jednog odvjetnika "koji je greškom ubijen, a trebao je biti samo ranjen”. Ime odvjetnika nije spomenuo.

Dio biografije ovog kriminalca spominje i bijeg iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, nakon kojega se nastanio u Beogradu. Ondje se susreo s Jandrekom, koji mu je ponudio ubojstvo "glavonje" u BiH, a Vasiljević tvrdi kako je riječ o Dodiku te da to nije učinio. Navodno mu je ponuđeno i 100 tisuća eura za taj posao i lažna putovnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atila je "propjevao" i o tome kako lako stupa u kontakt s kriminalcima na području: Sarajeva, Tuzle, Mostara, Šehovića, Zagreba, Mađarske, a ima i saznanja o ubojstvu Zorana Đinđića. Navodno je Atila, prije atentata upozorio srpski MUP, međutim oni ga nisu ozbiljno shvatili. 

Petračev sudrug u kriminalu

Na koncu je beogradski kriminalac zatražio i azil u BiH pod izlikom kako je izložen političkom progonu i prijetnjama u Srbiji. Osim srpskog pravosuđa traži ga i hrvatsko zbog niza razbojstava u Zagrebu.
 
Trpimir Jandrek, kojega je Vasiljević otkrio kao vođu bande s Petračem osim što je bio njegov tjelohranitelj veže i  zajedničko sudjelovanje u iznudi novomarofskog poduzetnika Miroslava Matkuna. U sudskom procesu u rujnu prošle godine Petrač je osuđen na dvadeset, a Jandrek na 14 mjeseci.

I.Ć.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara