Australska vojska počela ubijati nacionalni simbol - klokane

OPERACIJA ubijanja 400 klokana započela je danas u Australiji, u okolici glavnoga grada Canberre, a sprovodi ju ministarstvo obrane prema odluci i nalogu vlade.

Klokani se tako hvataju u zamke, a potom usmrćuju injekcijama, dok je posao ubijanja klokana dodijeljen jednom od kooperanata ministarstva obrane.

Samo jedna vrsta se ubija, i to južni sivi klokani, koji se ubrzano šire i time ugrožavaju ostale životinjske vrste kao što su iguane, gušteri, skakavci, te noćni leptiri. No, najviše od svega, ti klokani uništavaju pašnjake na kojima obitavaju stoka i ovce na kojima australska poljoprivredna i prerađivačka industrija zarađuje milijarde.

Naravno, udruge za zaštitu životinja su ogorčene i stalno obavještavaju svjetsku javnost o vladinoj operaciji. Australska javnost je podijeljena nakon što se u izvještaju jedne od udruga opisalo kako je jedna beba klokana ubijena injekcijom, dok su odrasle životinje stajale u krugu u zamci i uznemireno gledale.

Velik broj stanovnika te zemlje protestira jer smatra groznim što australska vojska ubija klokane koji su nacionalni simbol.

A.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara