Australski Srbi: "Kapetan Dragan je naš heroj"

Australski Srbi: "Kapetan Dragan je naš heroj"

GEORGE BUBALO, jedan od najbogatijih australskih Srba, koordinator Odbora u Novom Južnom Walesu koji pruža finacijsku i lobističku podršku Kapetanu Draganu u njegovoj tužbi protiv australskih medija, za The Australian je kazao kako je Kapetan Dragan njihov heroj, te je ponudio 50.000 dolara za jamčevinu ratnog zločinca.

Nekoliko dana prije nego što je bio uhićen Vaisljković je bio kod Bubala, a prvi poziv nakon uhićenja ratni zločinac uputio je upravo njemu.

"Kad god je trebao smještaj ja sam bio tu. Viđali smo se dva do tri puta na tjedan, a nedjeljom smo zajedno išli u pravoslavnu crkvu. Jednostavno rečeno, on je naš heroj" - izjavio je Bubalo čijih je 50.000 dolara ipak ostalo na računu. Naime, australski sud nije odobrio puštanje ratnog zločinca na slobodu uz jamčevinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na saslušanju u Središnjem okružnom sudu u Sydneyu sudac Allan Moore odbio je zahtjev da se Vasiljković, koji je saslušanje pratio video-vezom iz zatvora u zapadnom dijelu Sydneya, pusti na slobodu do početka rasprave o tome hoće li biti izručen Hrvatskoj.

Inače, Vasiljkovićev odvjetnik George Draca prije dva dana je najavio izlazak pred Vrhovni sud Australije kojem namjerava iznijeti stav kako je uhićenje njegovog klijenta neustavno i nezakonito.
Drača je nakon saslušanja u petak kazao: "Ovo nije gotovo. To je samo prva runda. Slučaj ću dovesti pred Vrhovni sud".

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara