Australski vojnici izvjesili nacističku zastavu tijekom operacije u Afganistanu

Australski vojnici izvjesili nacističku zastavu tijekom operacije u Afganistanu
Screenshot: video.army.gov.au

AUSTRALSKI vojnici izvjesili su nacističku zastavu za vrijeme jedne od operacija u Afganistanu što je vojska tada ocijenila "lošom šalom" a premijer Malcolm Turnbull potezom koji je "potpuno neprihvatljiv". 

Australska televizija ABC objavila je fotografiju tog incidenta koji se dogodio još 2007., navodeći jedan vojni izvor koji je kazao da se prije radilo o "lošoj šali" nego o neonacističkom činu.

"Zastava se kratko vijorila na jednom vozilu australske vojske 2007. Zapovjednik ju je odmah uklonio", pojasnilo je ministarstvo obrane koje navodi ABC.

"Zastava je uklonjena, a odgovorni kažnjeni", rekao je premijer.

Australska vojska prisutna je u Afganistanu od 2001. Godine 2007., kada se dogodio incident, bilo je raspoređeno oko 900 australskih vojnika.

Ta je epizoda otkrivena upravo u vrijeme kada se govori o vrlo kontroverznom ponašanju australskih vojnika u Afganistanu, gdje ih trenutno ima još oko 300.

Elitne australske postrojbe za ratne su zločine optužene u tajnom dokumentu do kojeg su u lipnju došli australski mediji. O tome je potom otvorena istraga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara