Austrija zbog migranata želi zadržati pojačane kontrole granica

Austrija zbog migranata želi zadržati pojačane kontrole granica
Ilustracija: EPA

AUSTRIJA je sa zemljama na tzv. balkanskoj ruti dogovorila daljnje pojačane kontrole na granicama radi sprječavanja ilegalnih migracija, priopćio je austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer.

"Ministar Nehammer je s kolegama iz zemalja na tzv. balkanskoj ruti dogovorio intenzivnu suradnju u borbi protiv krijumčara ljudi i ilegalnih migracija i nakon ukidanja pojačanih kontrola granica u sklopu suzbijanja pandemije koronavirusa", priopćio je ministrov ured.

"Zajednički cilj je sprječavanje ilegalnih prelazaka granica uz pomoć intenzivne razmjene i umrežavanja", rekao je Nehammer nakon razgovora s kolegama iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

U razgovorima, koji su vođeni "proteklih tjedana", sudjelovali su i potpredsjednik Europske komisije Margaritis Schinas i povjerenik za proširenje Oliver Varhely.

Austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je u srijedu kako je značajno smanjen broj ilegalnih pokušaja prelaska granica, ali da se taktika krijumčara promijenila te da se oni sada "pojačano usredotočuju" na teretne vlakove i kamione.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara