Austrijanac ubio pet članova svoje obitelji među kojima je i sedmogodišnje dijete

PET članova jedne obitelji, među kojima i sedmogodišnje dijete, ubijeno je jučer u Austriji, a 39-godišnji muškarac, rođen u Linzu, priznao je ubojstva.

39-godišnjak se policiji predao sinoć, a jutros je priznao svoje zločine. "U mom stanu nalaze se tijela moje žene i mog djeteta", rekao je te dodao kako je ubio svoje roditelje i punca. Nije pokazivao nikakve emocije, ali je policija ipak poduzela mjere, također smatraju da bi mogao počiniti samoubojstvo. Tijela žene i djeteta nađena su u stanu u bečkoj četvrti Hietzingu. Tijelo kćeri nađeno je u ormaru ugrađenom u zid. Pretpostavlja se da je mrtva još od utorka.

Sva ubojstva počinio je udarcima sjekirom u glavu, na "iznimno brutalan način", rekao je istražni sudac.

"Tijela žene i djeteta našli smo u njegovom domu, koji se nalazi u elitnom dijelu Beča, a ubijeni su sjekirom. Mrtvo tijelo djeteta nađeno je u ugradbenom ormaru", potvrdila je za austrijske medije glasnogovornica policije Karin Strycek. Sjekira kojom je navodno počinio ubojstva nađena je u ruksaku iza stražnjih sjedala njegovog automobila.
 
Iako još nisu sasvim jasni motivi krvavog čina, službenici bečkog kriminalističkog odjela na današnjoj su novinskoj konferenciji rekli kako je moguće da je motiv novčani. Počinitelj je navodno prokockao šesteroznamenkasti novčani iznos, koji je posudio od svoje obitelji. Pretpostavlja se da je ubojstvima, kako su rekli istražitelji, obitelj htio "spasiti ih od neugodnosti".

Danas prijepodne vršena su daljnja ispitivanja. Po onome što se sada zna, nakon što je u Beču ubio kćer i ženu, krenuo je na put Linza, gdje je otišao u kuću svog punca, kojeg je zatukao čim mu je ovaj otvorio vrata. Nakon toga krenuo je nekoliko kilometara dalje, u Ansfelden, do kuće svojih roditelja. Majku je ubio u prizemlju, a oca dok je spavao u fotelji pred televizorom na prvom katu

Istraga se, izjavio je istražni sudac, koncentrira na točno potvrđivanje redoslijeda ubojstava i određivanje vremena ubojstava. Pretpostavlja se da je cijeli krvavi pohod počeo u utorak u 7,30 ujutro, a završio do 19 sati.

39-godišnji počinitelj studirao je publicistiku, nakon čega je radio kao slobodni savjetnik. Kako je izvijestila policija, pokušao se i ubiti vješanjem, ali nije mu uspjelo.

Psihijatar Max Friedrich rekao je Bildu da se ovdje radi o "točno planiranim ubojstvima koja su se dogodila pri punoj svijesti o zločinu".

I.Ć.
Foto: Krone.at

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara