Autom pokosio 11 mladih, dvoje u životnoj opasnosti

Autom pokosio 11 mladih, dvoje u životnoj opasnosti

19-GODIŠNJI je Karlovčanin vozeći automobil marke Fiat Tipo registarskih oznaka KA 543 DP u prvim minutama Nove Godine naletio na skupinu pješaka u Sajevcu kod Turnja, pri čemu je ozlijedio 11 ljudi, od kojih se dvoje još uvijek bore za život.

Stravična nesreća paralizirala je stanovnike malog mjesta u blizini Karlovca. Velika skupina mladih ljudi čekala je Novu Godinu u napuštenoj kući. Samo nekoliko minuta poslije ponoći, skupina je izašla na ulicu kako bi zapalili petarde i rakete. Nakon što su se rasporedili s jedne i druge strane ceste na njih je velikom brzinom i bez prednjih svjetala naletio automobil kojim je upravljao 19-godišnji Ž.H. iz Karlovca.

Nakon što je doslovce pokosio skupinu mladih, Karlovčanin je pobjegao s mjesta nesreće, no vrlo brzo je uhvaćen. No, kako je objavila Nova TV, postoji mogućnost da 19-godišnjak štiti svog prijatelja koji je zapravo upravljao automobilom, ali je za razliku od Ž.H. bio u alkoholiziranom stanju.

16-godišnji Ivica Curić i 21-godišnja Maja Jakšić zadobili su ozljede opasne po život, Mia, Ana i mlađi Karlovčanin teško su ozlijeđeni i hospitalizirani u Općoj bolnici Karlovac na traumatološkom odjelu, a jedan mladić pušten je na kućnu njegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo nas je pedesetak na ulici. U jednom trenutku primijetio sam da dolazi automobil velikom brzinom s ugašenim svjetlima, bila su upaljena samo pozicijska. Počeo sam mahati rukama i vikati da stane, ali on nije niti prikočio. Povikao sam prijateljima da se maknu s ceste, no on se već zaletio u masu i udario šestero djece koje je silina udarca odbacila na obje strane kolnika. Da nisam povikao, bilo bi još više ozlijeđenih." - kazao je jedan od očevidaca novinaru Jutarnjeg lista.

Na ulici se nakon nesreće mogao čuti samo plač i zapomaganje roditelja koji su doznali za tragediju.

"U tim, prvim stravičnim trenucima, kad nismo znali jesu li nam djeca živa, jer od slike razbacanih tijela na cesti svima nam se sledila krv u žilama, jedina svijetla točka bili su policajci i djelatnici Hitne pomoći koji su gotovo u trenu stigli na mjesto nesreće." - novinaru Večernjeg lista kazao je Miljenko Milčić, otac jedne od ozlijeđenih.

(Foto: Jutarnji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara