Avioni, helikopteri i tenkovi: Pogledajte generalnu probu vojske na Jarunu

Avioni, helikopteri i tenkovi: Pogledajte generalnu probu vojske na Jarunu
Foto: MORH/Pixsell/Igor Kralj

POVODOM obilježavanja 28. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske, danas se na ŠRC-u Jarun održala generalna proba programa koji je planiran za nedjelju.

Također, održane su i generalne probe svečane ceremonije Velike smjene straže na Markovu trgu i koncert Orkestra Hrvatske vojske na Jelačićevom trgu koje je pratio velik broj zainteresiranih građana i turista.

Pokazna vježba

Na ŠRC-u Jarun se od 17 do 19 sati uvježbavala pokazna vježba Zapovjedništva specijalnih snaga, prikaz sposobnosti i vještina kadeta Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman i pokazna vježba rada vodiča službenih pasa Pukovnije vojne policije.

Održala se i generalna proba prigodnog programa i to: ispaljivanje počasnih plotuna, padobranski skokovi, vojno-akrobatski program Počasno-zaštitne bojne, vježba Hrvatske vojske MINEX u kojoj sudjeluje Hrvatska kopnena vojska, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, Zapovjedništvo specijalnih snaga i Središnjica za obavještajno djelovanje i nastup akrobatske grupe ''Krila Oluje''.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara