Azilanti u Zagrebu besplatno će se voziti ZET-om

Azilanti u Zagrebu besplatno će se voziti ZET-om

Foto: Index

OKO 230 osoba koje borave u zagrebačkom prihvatilištu Porin obišao je gradonačelnik Bandić u društvu muftije aziza efendije Hasanovića.

"Da izrazimo solidarnost ljudima i omogućiti im da u privremenom smještaju borave što manje, ali spremni da će boraviti što dulje. Da im pomognemo da im smještaj bude što bolji i da im sačuvamo dostojanstvo", rekao je zagrebački gradonačelnik.

Tijekom obilaska Porina dogovoreno je da će se popraviti neke sitnice oko prihvatilišta, kao što su prometna signalizacije, promet u mirovanju, odvoz otpada i slično. Također, Bandić je rekao da će azilanti u Zagrebu dobiti besplatan prijevoz javnim prijevozom. Tom je prilikom još jednom poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zagreb je jedan od najmultikulturalniji metropole Europe i svijeta. Ne možemo reći da se to ne može dogoditi kod nas, ali svojim stilom, životom, porukama, radom činimo da se to nikada ne dogodi".

U Porinu su bili i djelatnici zagrebačkog Crvenog križa, koji nisu došli praznih ruku.

S ljudima koji stižu u Porin puno vremena provode volonteri organizacije "Are You Syrious". Luka Antić kaže da je najveći problem integracija, koju dodatno otežava nepoznavanje bilo kojeg stranog jezika. Zato organizacija ima ljude koji s njima rade upravo na tome, kao i na uključivanju u društveni život:

"Što više ih vodimo na društvena zbivanja, kao što su koncerti, festivali, izleti, dječje predstave. Kolega je uključen u sportsku priču, a kolegica odrađuje neke vježbe s njima".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara