Aznar zatražio jačanje međunarodne antiterorističke suradnje

ŠEF španjolske vlade Jose Maria Aznar u srijedu je zatražio jačanje međunarodne suradnje u borbi protiv terorizma, u priopćenju objavljenom nakon što je preminuo španjolski časnik Martin Oar, ranjen u utorak u eksploziji kamiona bombe u Bagdadu.

"Nadam se i želim da se kroz djelovanje Vijeća sigurnosti UN-a i njegovog antiterorističkog povjerenstva, kojim predsjeda Španjolska, potakne jačanje međunarodne suradnje u borbi protiv terorizma", rekao je u priopćenju Aznar.

Šef španjolske vlade je podsjetio kako je za Španjolsku borba protiv terorizma "prioritet kako na području unutarnje tako i na području vanjske politike".

Atentat do kojeg je došlo u Bagdadu je "atentat na Ujedinjene narode, na međunarodnu zajednicu, to je napad na međunarodni legalitet i na mirovne napore u Iraku", istakao je Aznar.

Aznar, koji se nalazi na odmoru na Balearskim otocima, izrazio je sućut obiteljima žrtava poginulim u atentatu u Bagdadu, a "osobito obitelji kapetana bojnog broda Martina Oara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manuel Martin Oar, koji je preminuo u srijedu, prvi je španjolski časnik koji je, nakon britanskoameričke intervencije uz svesrdnu podršku španjolske vlade, izgubio život u Iraku.

(Hina) mg brZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara