Bačić kaže da Kolinda teško može pobijediti na izborima ako uz nju ne stane HDZ

Bačić kaže da Kolinda teško može pobijediti na izborima ako uz nju ne stane HDZ
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u četvrtak da je početak jeseni primjeren rok do kada HDZ mora krenuti u pripreme oko predsjedničkih izbora te kako vjeruje da će do tada predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odlučiti hoće li ići u borbu za drugi mandat kao kandidatkinja HDZ-a.

"Ne mislim da treba dati rok predsjednici. Držim da je početak jeseni primjereni rok do kada HDZ mora krenuti u pripreme oko predsjedničkih izbora, prema tome vjerujem da ćemo do jeseni znati je li Kolinda Grabar-Kitarović odlučila ići u drugi mandat u ime HDZ-a", rekao je Bačić novinarima u saboru.

Bačić smatra da predsjednica još nije odlučila kako i na koji način i hoće li ući u borbu za drugi mandat.

"Mi smo u HDZ-u izrazili spremnost da podržimo predsjednicu za novi mandat", rekao je.

Smatra da teško može dobiti izbore bez potpore stranke

Ocijenio je kako Grabar-Kitarović teško može pobijediti na predsjedničkim izborima ako iza nje ne stane najjača politička stranka, odnosno HDZ.

Na upit smatra li da se Grabar-Kitarović još ne želi izjasniti jer bi time trebala prestati kritizirati vladu, Bačić podsjeća da ovlasti predsjednici omogućuju komentiranje dnevnih događaja.

"Je li potrebno i dobro dnevno komentirati politička događanja u Hrvatskoj, to najbolje ona zna, ali time otvara pitanja je li podržava ili ne podržava vladu. Kada vi dnevno komentirate, onda jasno da mediji i građani komentiraju jesu li te izjave za ili protiv vlade", rekao je Bačić.

Rad vlade ostavlja predsjednici mogućnost da svoj rejting gradi i na dobrim ocjenama za vladu. "Takav rad bit će vjetar u leđa Kolindi Grabar-Kitarović ako se odredi za svoj drugi mandat", kazao je Bačić.

Ustvrdio je da HDZ ne razmišlja o drugom predsjedničkom kandidatu, već očekuje da se predsjednica očituje, a ako ona to odbije, kaže Bačić, "o tom potom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara