Bačić: Nema privatizacije HEP-a

Bačić: Nema privatizacije HEP-a

Foto: HIna

PREDSJEDNIK HDZ-ova Kluba zastupnika Branko Bačić opovrgnuo je nagađanja o mogućoj privatizaciji Hrvatske elektroprivrede (HEP).

U ovom trenutku ni u jednoj državnoj instituciji ne raspravlja se o mogućoj privatizaciji HEP-a, ovo plašenje javnosti čudnom, zakulisnom privatizacijom je neprimjereno, poručio je Bačić nakon što je Mostov Tomislav Panenić aktualizirao pojavu paketa zakona o vodama i financiranju vodnog gospodarstva.

"Nije to bilo koji paket, to je paket kao Pandorina kutija, kad ga jednom otvoriš on bespovratno vodi samo u jednom smjeru, a to je privatizacija HEP-a", ustvrdio je Panenić.

Bačić odgovara da bez zakona nema privatizacije HEP-a, a, prema njegovim informacijama, o tome se ne raspravlja ni u jednoj instituciji, niti na jednom forumu.

Donošenje Zakona o vodama doprinijet će snaženju Hrvatske elektroprivrede, rekao je Bačić i pozvao Most da, ako ima druge informacije, to javno kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opetovao je kako se u srijedu raspravljenim izmjenama Zakona o vodama rješava pitanje imovine HEP-a, koji je u ovom trenutku, temeljem zahtjeva DORH-a, izvlašten s  cijele imovine, što slabi njegovu tržišnu poziciju.

Podsjetio je da se zakonom iz 2002., dakle u mandatu vlade Ivice Račana, predviđala privatizacija HEP-a, ali je 2010., za vrijeme vlade HDZ-a, zakon stavljen izvan snage, pa se nikakva daljnja privatizacija HEP-a ne može dogoditi bez donošenja zakona u saboru.

Vlaović: Dobro što je stopirana skupština HPB-a

Davor Vlaović (HSS) izrazio je zadovoljstvo "naprasnom" odgodom Glavne skupštine Hrvatske poštanske banke (HPB).

Dobro je što je stopirana Glavna skupština društva, jer treba otvoriti prostor da se banka ojača, da se i mirovinskim fondovima omogući plasman sredstava u tu banku, rekao je Vlaović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara