Bačić: Vulin i Dačić morat će promijeniti retoriku ako žele bolje odnose između Hrvatske i Srbije

Bačić: Vulin i Dačić morat će promijeniti retoriku ako žele bolje odnose između Hrvatske i Srbije

PREDSJEDNIK HDZ-ovog saborskog Kluba Branko Bačić izjavio je kako nema informacije da će srpski ministar obrane Aleksandar Vulin sudjelovati na nedjeljnoj državnoj komemoraciji za žrtve ustaškog logora u Jasenovcu, ali je poručio kako su Vulin i potpredsjednik srpske vlade Ivica Dačić dosad često izjavama doprinosili pogoršanju odnosa između Hrvatske i Srbije, istaknuvši kako bi, žele li popraviti odnose, morali promijeniti retoriku.

Novinari su Bačića u saboru pitali za komentar mogućeg Vulinova dolaska na komemoraciju u Jasenovac, na što im je odgovorio kako je o tome čitao u medijima te ne može komentirati informacije koje nisu provjerene i za koje ne zna.

Napomenuo je kako je i ranije govorio da su Vulin te ministar vanjskih poslova i prvi potpredsjednik srpske vlade Ivica Dačić svojim izjavama često doprinosili pogoršavanju odnosa između dviju država, te da su obojica problem srpske vlade te predsjednika države Aleksandra Vučića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ukoliko doista žele smirivanje i popravljanje odnosa koji su narušeni ovim događajem kada je izaslanstvo Hrvatskog sabora bilo u Srbiji, morat će i Vulin i Dačić, ali i drugi dužnosnici Srbije, promijeniti svoju retoriku i doprinositi boljim odnosima između naših dviju država", poručio je Bačić.

Jelenić može biti neovisan, HDZ se pri izboru nije vodio uskostranačkim interesima


Istaknuo je kako glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić, iako je izglasan tankom većinom u saboru, može biti neovisan, poručivši da se HDZ pri izboru nije vodio uskostranačkim interesima.

"Mi se u krugu HDZ-a nismo vodili uskostranačkim interesima, niti smo se uopće vodili stranačkim interesima. Jelenić je osoba iz sustava koja je gotovo cijelu svoju karijeru provela u Državnom odvjetništvu, prošao je sve stepenice u radu DORH-a, dakle tu se nikakvim stranačkim interesima HDZ nije vodio. Htjeli smo osobi, koja dolazi iz sustava i najbolje taj sustav poznaje, pružiti priliku da na određen način podigne rad odvjetništva na višu razinu i da se taj rad dinamizira", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara