Bagino zbogom Otvorenom, Hloverka se čudi

MISLAV BAGO je na kraju jučerašnje emisije izrekao riječi koje daju naslutiti da je u Informativnom programu HTV-a na pomolu još jedan skandal. Naime, jučerašnju emisiju je odjavio rekavši: "To je bilo sve od mene u Otvorenom", a na kraju je gledatelje pozdravio sa "Zbogom". Nakon tih riječi može se samo zaključiti da je i Bagi svega dosta te da odustaje od daljnjeg vođenja ove emisije. Čini se kako se nastavlja raspad Informativnog programa pod palicom glavne urednice Hloverke Novak Srzić. No, na rasplet priče i službenu potvrdu, ipak ćemo pričekati.

Za Index je Bago izjavio da je sve rekao u jučerašnjoj emisiji te da pametni mogu sve sami zaključiti.

"Čuli ste što sam rekao u jučerašnjoj emisiji. To je sve od mene, jer mi pravilnici kuće zabranjuju da išta komentiram", rekao je Bago.

Nezadovoljstvo kasnim terminom

Neslužbeno saznajemo iz Informativnog programa da bi jučerašnja emisija Otvoreno uistinu mogla biti  posljednja koju je Bago uređivao. Upućeni kažu da razloge ovakvom postupku treba tražiti u njegovom nezadovoljstvu uvjetima u kojima radi. Prije svega tu je kasni termin emisije protiv kojega se i Hloverka bunila u doba Marije Nemčić, a sad i ona radi istu stvar. Kako saznajemo, Otvoreno na samom otvaranju sezone je imalo manju gledanost od očekivane, a za nju se krivi i kasni  termin emitiranja. Bago je, navodno, također jako nezadovoljan scenografijom i publikom u studiju. Poznato je da je publika u studiju velika Hloverkina fascinacija, a Bago ih je iz Otvorenog izbacio istog trena kad je Hloverka otišla na Novu TV, da bi je ona sad opet vratila.

Bagino odustajanje od daljnjeg uređivanja emisije baš u ovom trenutku je veliko iznenađenje zato što je izgledalo da se on uspio izboriti barem za minimum uvjeta koji mu odgovaraju. Tako se zna da je Bago žestoko bio protiv Hloverkinog koncepta četvero voditelja Otvorenog koji je glavna urednica najavljivala cijelo ljeto, da bi se pod njegovim pritiskom odustalo od toga. Bago  će dalje za Informativni program izvještavati iz Sabora.

Hloverka iznenađena Baginom odlukom

U neslužbenom razgovoru s novinarima u pauzi trajanja sjednice Programskog vijeća HRT-a Hloverka je izrazila ne samo veliko iznenađenje odlukom Bage da napusti Otvoreno već i profesionalnošću.

"Opće je poznato da sam se ja u malo toga slagala s Marijom Nemčić, no bez obzira na sve nisam nikada rekla da nešto neću raditi. Uvijek sam svoj posao odrađivala profesionalno", kazala je Hloverka pokušavajući objasniti odlazak Bage.

Kako kaže Bago je bio vrlo nezadovoljan terminom Otvorenog, budući se radi o kasnim satima. No, kako kaže Hloverka jedan od razloga sukoba s Nemčić bio je termin, no radi toga nije odbila raditi emisiju.

Zanimljivo je kako je danas pred Programskim vijećem HRT-a Hloverka ponovila kako i dalje ostaje pri svom stavu da Otvoreno ne ide u kasnom terminu, te da bi voljela imati primjereniji termin.

"Ja o tom ne odlučujem", kazala je u jednom trenutku Hloverka. Nakon njenog "priznanja" članica Programskog vijeća Suzana Jašić upitala je: "Ako vi nemate ingerencije u tom slučaju, pa tko onda ima slagati koncepciju oko informativnog programa?"

Direktor programa HTV-a Domagoj Burić pokušao je opravdati kasni termin riječima kako je u svijetu sasvim normalno da se takve teme nađu nakon 22.30 sati.

"Sjetite se samo kad je išla 'Slikom na sliku' i koliku je tada imala gledanost", odgovorio je 'domoljubni' Burić tražeći argument u danima kada je HTV nije imao konkurenciju u vlastitom dvorištu.

Ostaje voditeljica pod sumnjom za sukob interesa

Danas bi po uobičajenom rasporedu Otvoreno trebala uređivati i voditi Dijana Čuljak Šelebaj, koja, pak, nije emisiju vodila prošlog četvrtka, kako je bilo predviđeno. Službeno objašnjenje je tada bilo da je imala aritmiju srca pa je završila na Hitnoj, iako su izvori s Prisavlja govorili da je došlo do velike svađe između Dijane Čuljak i Hloverke Novak Srzić.

Nakon godina emitiranja, sada izgleda da će Otvoreno biti upamćeno po skandaloznim odlascima voditelja. Prvog voditelja Tihomira Ladišića je smijenio Mirko Galić zbog emisije o hrvatskom granatiranju Sarajeva, Hloverka je prebjegla na konkurentsku televiziju, Petar Štefanić i Sanja Mikleušević su smijenjeni, a emisiju ostaje voditi Dijana Čuljak Šelebaj koja je pod sumnjom za sukob interesa.

J.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara