Bahtijari i Jašić demonstrativno napustili sjednicu HRT-a

Bahtijari i Jašić demonstrativno napustili sjednicu HRT-a

HAŠIM BAHTIJARI i Suzana Jašić demonstrativno su napustili današnju sjednicu na kojoj se Programsko vijeće HRT-a sastalo ne bi li, nakon neuspjelog izbora novog ravnatelja HRT-a, izabralo vršitelja dužnosti te raspisalo novi natječaj za ravnatelja.

Nakon što je Anja Šovagović kazala (a dr. Juraj Njavro potvrdio) da im je Danko Bljajić prije glasanja pri izboru novog nasljednika Mirka Galića u ponedjeljak kazao "Pa nećete valjda glasati za Sutlića, on je Srbin", Jašić i Bahtijari demonstrativno su napustili sjednicu.

Podsjećamo, izbor novog ranatelja HRT-a u ponedjeljak poništen je, jer ni nakon 4 kruga glasanja članovi vijeća HRT-a nisu uspjeli izabrati ravnatelja, budući da nijedan od kandidata nije uspio dobiti dvotrećinsku većinu (osam glasova). Natječaj za nasljednika Mirka Galića se stoga ponavlja.

Suzana Jašić jedina se, podsjećamo, uz Danka Bljajića, javno očitovala o tome da je glasala protiv izbora Vanje Sutlića za ravnatelja HRT-a. Jašić je tada kazala kako za Sutlića nije glasala "je imala subjektivni osjećaj da se u izbor ravnatelja upetljala politika čiji je Sutlić bio favorit", dok je Bljajić također kazao kako mu je u izboru Sutlića za Galićeva nasljednika također nešto "smrdilo na politiku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bljajić je nakon neuspjelog HRT-ova izbora novog ravnatelja ušao u verbalni i fizički konflikt s članicom vijeća HRT-a Jadrankom Kolarević. Prema njegovim tvrdnjama, Kolarević je nakon verbalnog napada na Bljajića navodno skinula štiklu, te njome izudarala Bljajića, koji joj nije ostao dužan, ali - kako je kazao - u samoobrani.

Naime, špekulira se kako je izbor Vanje Sutlića za novog ravnatelja HRT-a već bio dogovoren, a upravo protiv njegova izbora najglasniji je bio Danko Bljajić, što je navodno bio povod napada Kolarevićke na njega.

Z.A./B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara