Bajić je poslao aktivista Majića kod svoje omiljene vještakinje iz slučaja pedofilije u Brezovici!

Foto: Arhiva

ZNATE li tko je sudska vještakinja Jadranka Zorić? Naime, od jučer je ta vještakinja ponovno bila u centru pozornosti hrvatske javnosti nakon što se otkrilo da Tonči Majić koji je prije dva dana uhićen od strane policije u Splitu, te sproveden u Zagrebu, nije odveden u državne institucije u Jankomiru ili Vrapču kako bi se napravilo psihičko vještačenje već u stan vještakinje Zorić.


No, šira javnost, koja se sjeća afere Brezovica, zna kako je u jeku afere Državno odvjetničko vijeće razriješilo zamjenicu glavnog državnog odvjetnika Božicu Cvjetko, proglasivši je krivom za zataškavanje zlostavljanja mentalno retardirane djece u Caritasovom domu u Brezovici, a upravo je Zorić bila njena "omiljena" vještakinja.

Opačić u Saboru napala DORH zbog Brezovice

O ulozi Zorić pisao je Nacional prije šest godina navodeći kako je jedno slučaj seksualno zlostavljanog djeteta potvrdio nalaz Poliklinike, no sudska vještakinja Zorić u svom ih je nalazu odbacila.

"Podatak o tome kako je usmenom intervencijom državna odvjetnica Cvijetko naredila Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku da odbaci optužbu za seksualno zlostavljanje iznijela je za saborskom govornicom SDP-ova zastupnica Milanka Opačić, izravno prozivajući državnu odvjetnicu zbog nesavjesna obavljanja posla. Isto tako Božica Cvijetko svojom je odlukom odbacila sudskog vještaka kojeg je predložilo Županijsko odvjetništvo u Sisku i imenovala vještaka kojeg je ona htjela, priopćila je Milanka Opačić glavnom Državnom odvjetniku Mladenu Bajiću u Saboru ne spominjući ime vještaka koji je voljom Božice Cvijetko trebao preispitati nalaz Poliklinike. Slučajno ili namjerno, kako je doznao Nacional, riječ je ponovno o Jadranki Zorić", pisao je tada Nacional u tekstu pod nazivom "Država skriva pedofilsku aferu".

Bajić već prije htio proglasiti Majića ludim

Izbor vještakinje Zorić u ovom slučaju, kao i činjenica da se Majića iz Splita prevezlo u Zagreb radi vještačenja koje je po zakonu mogao odbiti (što je u učinio) samo potvrđuje da je riječ o osobnom ratu glavnog državnog odvjetnika Bajića.

Podsjetimo kako smo već ranije pisali da je Majić godinama otvoreno prozivao Bajića što je ovom naravno predstavljalo smetnju. Kako doznajemo, prije godinu dana Bajić je u neformalnim sastancima s novinarima i aktivistima pokazivao dokumentaciju iz koje se dalo navodno zaključiti da Majićevo psihičko zdravlje nije dobro.

Naši sugovornici koji su bili prisutni kada je Bajić pokazivao Majićevu privatnu zdravstvenu dokumentaciju bili su zgranuti takvim činom s obzirom da je glavni državni odvjetnik išao na osobnu diskreditaciju čovjeka koji ga je otvoreno kritizirao.

Vještakinja Zorić to je valjda trebala i osnažiti.

> Tonči Majić: Svi koji Bajiću stanu na put su ili alkoholičari, ili narkomani

> Pogledajte pisma zbog kojih je Bajić htio Majiću navući luđačku košulju


> Majić o Bajiću: Gledao je Loru, a onda mu je Sanader ispred nosa pokrao državu!


> Revanšizam nama treba. Bager, a ne pinceta.


> Reakcije na uhićenje aktivista Majića: Ovo je apsurdno i nedopustivo kršenje ljudskih prava


> Bajić ne može prisiliti uhićenog Majića na psihijatrijsko vještačenje!


> Tonči Majić: Bajić može držati u šaci tipove poput Pavića, ali ne i ljude koji nemaju masla na glavi!

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara