Bajić: Odluka o "slučaju Kruljac" nakon provjere iznesenih optužbi

GLAVNI državni odvjetnik Mladen Bajić priopćio je danas da će Državno odvjetništvo odluku o tome kakve će radnje poduzeti oko navodne odgovornosti generala Mladena Kruljca za ubojstvo civila tijekom akcije "Bljesak" donijeti nakon što dobije policijsko izvješće i ocijeni utemeljenost podneska koji tereti Kruljca.

"Nakon što Državno odvjetništvo primi izvješće od policije ocijenit će utemeljenost iznesenih tvrdnji i sukladno tome donijeti odluku", stoji u Bajićevu priopćenju.

Napominje se da je Državno odvjetništvo 19. srpnja zaprimilo podnesak u kojemu bivši pripadnik 3. gardijske brigade Želimir Dragičević tereti generala Kruljca da je naredio ubojstvo starijeg civila za oslobađanja Okučana 1995.

Bajić ističe da je Državno odvjetništvo 2. kolovoza dostavilo taj podnesak Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, koje je prije dva dana od policije zatražilo provjeru tvrdnji iznesenih u podnesku.

Nakon medijskih napisa o tom slučaju, slavonskobrodsko tužiteljstvo od policije je zatražilo i "dodatne izvide i provjere navedenih tvrdnji".

Dragičević u podnesku tvrdi i da je, osim Državno odvjetništvo, o navodnom Kruljčevom zločinu izvijestio i Ured Predsjednika RH, koji to opovrgava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara