Bajić zatražio da suđenje protiv Norca i Ademija bude na zagrebačkom sudu

GLAVNI državni odvjetnik Mladen Bajić zatražio je danas suglasnost od predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske da se postupak u kaznenom predmetu protiv Rahima Ademija i Mirka Norca održi pred Županijskim sudom u Zagrebu.

Kako je objavljeno na web stranici Državnog odvjetništva RH, po zaprimanju navedenog predmeta glavni državni odvjetnik odredio je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu nadležnim za postupanjem u ovom predmetu.

Sada je u tijeku obrada i analiziranje opsežne dokumentacije priložene uz ustupljeni predmet u svrhu donošenja državnoodvjetničke odluke radi prilagođavanja postojeće optužnice Tužiteljstva Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju kaznenom zakonodavstvu Hrvatske.

Tužiteljstvo Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju ustupilo je 31. listopada 2005. kazneni predmet protiv Ademija i Norca Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske.

Haški sud njih dvojicu tereti u dvjema točkama za zločine protiv čovječnosti i u tri točke za kršenje ratnog prava i običaja zbog zločina navodno počinjenih protiv srpskih civila i njihove imovine tijekom operacije "Medački džep" od 9. do 17. rujna 1993.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara