Bakota se sastao u SAD-u s visokim američkim dužnosnicima

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Bakota, koji boravi u radnom posjetu SADu, održao je u utorak i srijedu niz radnih sastanaka s visokim američkim dužnosnicima u Vijeću za nacionalnu sigurnost i State Departmentu, priopćilo je u četvrtak hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova.

Bakota je razgovarao s direktorom za jugoistočnu Europu Bertramom Braunom u Vijeću za nacionalnu sigurnost SAD-a o bilateralnim odnosima između Amerike i Hrvatske i aktualnoj političkoj situaciji u Republici Hrvatskoj, a razmijenili su i mišljenja o trenutačnoj situaciji u regiji, stoji u priopćenju.

Kako se dalje navodi, u State Departmentu Bakota se susreo sa zamjenicom pomoćnice državne tajnice za Europu i Euroaziju Kathleen Stephens i pomoćnicom državne tajnice za konzularne poslove Maurom Harty. Tom prigodom se razgovaralo o proširivanju suradnje između Republike Hrvatske i Sjedinjenih Država na konzularnom području te suradnji dviju država u nekoliko projekata, posebice onom u sprječavanju trgovine ljudima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni tajnik Bakota također je posjetio muzej Holokausta gdje se sastao s direktorom muzeja Arthurom S. Bergerom.

(Hina) xpp/xkga ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara