Baldasar pljuvao SDP-ovu Vladu, hvalio HDZ-ovu: Prstom nisu makli da pomognu oko Spaladium arene

Baldasar pljuvao SDP-ovu Vladu, hvalio HDZ-ovu: Prstom nisu makli da pomognu oko Spaladium arene

Foto: FAH

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar kao da se sprema skinuti SDP-ov dres. Danas je u pauzi sjednice Gradskog vijeća popljuvao Milanovićevu Vladu, a pohvalio HDZ-ovu.

"Spaladium arena je problem iznad svih problema. Mislim da ćemo ga sada sa novom Vladom uspješno riješiti. Prethodna Vlada evidentno nije imala sluha. I pored tri godine nastojanja, ništa se nije napravilo. Doslovce, ništa. Prstom se nije maklo da nam se pomogne. Nadam se da će ova Vlada u roku od tri mjeseca snažno dati ruku da to završimo jer su banke spremne pomoći", kazao je Baldasar.

Glavni operativac Vlade Zorana Milanovića za Spaladium arenu bio je potpredsjednik Branko Grčić. Baldasar zapravo ništa novo nije rekao, jer je Index pišući o problemu Spaladium arene konstatirao isto, tj. da se Grčić zainteresirao samo za to gdje je završio novac kojeg je država plaćala Gradu Splitu, a Banovina ga nije prosljeđivala tvrtki TPN, koja upravlja Arenom.

Baldasar na čelu nezadovoljnih SDP-ovaca koji se žele riješiti Milanovića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baldasar tako i dalje nastavlja sa prilično oštrom retorikom prema Zoranu Milanoviću i njegovim ljudima, jer prije samo koji mjesec ovako nešto jednostavno se od njega nije moglo čuti. Danas su okolnosti sasvim drugačije, Baldasar predvodi nezadovoljne SDP-ovce koji se žele riješiti Milanovića pa u tom kontekstu ne čudi ni ovako radikalan stav prema partijskim drugovima.

Zbog Spaladium arene, Grad Split je završio sa tužbom banaka od 53 milijuna eura. U tijeku je arbitraža pred HGK-om u Splitu. TPN je završio u stečaju, a arena trenutno radi, samo je pitanje do kada. U perspektivi će dvorana sigurno na prodaju.

Povećanje prireza Baldasar će pokušati ponovno u lipnju

Baldasar je najavio kako će opet pokušati dignuti prirez u lipnju i kako nije istina da su njegovi SDP-ovci bili protiv, nego da misle da nije vrijeme za uvođenje takve nepopularne mjere. Zbog besparice Grad Split će pokušati i prodati dio prostora kojima raspolože, a koji nisu u komercijalnoj eksploataciji. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara