Balenović od Sabora traži utvrđivanje Bajićeve odgovornosti

BIVŠA zaposlenica Ine Vesna Balenović, koja posljednjih godina upozorava na navodni kriminal i korupciju u toj naftnoj kompaniji, zatražila je danas od Hrvatskog sabora utvrđivanje odgovornosti glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića zbog nerješavanja njezine kaznene prijave protiv bivšeg čelništva Ine.

Balenović u zahtjevu upućenom Uredu predsjednika Sabora podsjeća da je u svibnju 2001. podnijela kaznenu prijavu protiv sedmorice čelnika Ine koja do danas nije riješena, iako je, kako tvrdi, Državno odvjetništvo to moglo učiniti u roku nekoliko dana.

Balenović smatra da je glavni državni odvjetnik odgovoran jer unatoč obećanjima nije organizirao učinkovitu i brzu istragu, a sumnja da je za nerješavanje prijave jedan od razloga i to što je Bajić "vjerojatno pod pritiskom" onih koje je ona prijavila.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatrajući da Bajić "usporava i koči" istražni postupak, te prikriva rezultate istrage, Balenović od Sabora traži da preispita, kako kaže, nerad Državnog odvjetništva i odgovornost Bajića.

Svoj zahtjev uputila je na još nekoliko adresa, među ostalim i premijeru, ministrici pravosuđa i članovima Nadzornog odbora Ine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara