Banac o navodima o nepravilnostima u financijskom poslovanju LS-a

PREDSJEDNIK Liberalne stranke (LS) Ivo Banac govoreći danas o navodima o nepravilnostima u financijskim poslovanju LS-a istaknuo je da je pismom članstvu želio ukazati na sukob interesa, budući knjigovodstvene poslove za stranku obavlja tvrtka supruge glavnog tajnika LS-a (Karla Gorinšeka).

To smatram sukobom interesa, pa sam to promijenio administrativnom odlukom, a glavni tajnik to osporava, rekao je Banac na konferenciji za novinare. Najavio je da će, bude li potrebno, zatražiti i državnu reviziju. Upitan kada bi revizija mogla uslijediti Banac je odgovorio da će to biti čim se odabere revizijska tvrtka i glavni tajnik preda potrebnu dokumentaciju.

Pismo upućenom članstvu e-mailom sam želio dokumentirati redoslijed događaja koji su doveli do sadašnje situacije i ukazati na nepravilnosti, jer želim transparentnost financijskog poslovanja stranke, a ne gurati pod tepih određene nepravilnosti, rekao je Banac. Također je ustvrdio da svojim pismom nije okrivio potpredsjednika stranke Zlatka Kramarića za nepravilnosti u financijskom poslovanju LS-a, te je najavio da će ga javno objaviti.

Sam Kramarić je rekao kako ne postoji razlog da ga se okrivi za navodne nepravilnosti u financijskom poslovanju LS-a i kako "treba biti jako maštovit da kada se pročita taj e-mail zaključi ono što su oni (Glas Slavonije) zaključili da je on kriv za određene malverzacije financijske prirode". To doista u tom e-mailu ne stoji, rekao je Kramarić, dodavši da ga to dovodi u situaciju da treba odgovarati na nepostojeću dilemu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je da postoje određeni problemi oko finaciranja LS-a i da neki pojedinci u stranci imaju različite poglede na financijsko poslovanje stranke.

Komenitrajući jučerašnju odluku Europske komisije o neuvjetovanom pozitivnom avisu Hrvatskoj, Banac je ocijenio da je veliko dostignuće sadašnje Vlade i njezine kooperativne politike prema haaškom sudu i niza drugih inicijativa, ali i bivše vlade koja je, kako tvrdi, obavila glavninu posla.

To je kvalitetno novi moment, koji sam po sebi u mnogočemu mijenja političku konfiguraciju u Hrvatskoj. No, željeli bismo upozoriti na opasnost da se taj veliki uspjeh ne bi pretvorio u suprotnost ne budu li se ostvarile brojne mogućnosti koje donosi avis, istaknuo je Banac.

Avis je tek prvi korak i mora se učiniti još mnogo toga i bojim se da se neke stvari shvaćaju mehanički i da Hrvatska neće imati nikakvih prepreka pred sobom u procesu priključivanja EU u idućem razdoblju, upozorava Banac. Dodao je da čitav niz inicijativa ključnih za to moraju biti poštovane i treba učiniti sve kao bi se iskoristile prednosti te odluke Europske komisije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara