Banac o zakonskom prijedlogu o prostornom uređenju

MINISTAR prostornog uređenja i zaštite okoliša Ivo Banac izjavio je danas kako misli da je "utjecaj stanovitih lobija" razlog što prijedlog novog zakona o prostornom uređenju više od godinu dana "kupi prašinu u saborskim sobama".

Jer, ako se građani samoorganiziraju zbog pokušaja gradnje na nekim lokacijama jasno je da postoji građevinski lobi kojem sadašnje stanje odgovara, dodao je.

Ministarstvo će uvijek stati na stranu građana, poručio je Banac u izjavi novinarima u Banskim dvorima.

Banac se nada da će se na današnjem sastanku vladajuće koalicije te predsjednika nadležnih saborskih odbora doći do rješenja o tom zakonskom prijedlogu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe da će njegovo ministarstvo inzistirati da se taj, kao i zakonski prijedlog o zaštiti okoliša rasprave na sjednici Vlade u iduća dva tjedna.

Ako se to ne dogodi, izići ćemo javno s razlozima, kazao je Banac, poručivši da će se oni koji na bilo koji način stopiraju ta dva zakona morati suočiti s javnošću.

Naveo je da je prijedlog zakona o zaštiti okoliša u fazi međuresorskog dogovaranja te da će njegovo Ministarstvo inzistirati da bude prihvaćen za mandata ovog Sabora.

Ministar zaštite okoliša najavio je da će na konferenciji za novinare idući tjedan izići s podacima o nizu incidenata u okolišu, kakav je primjerice i sječa šume na Bolskom Zlatnom Ratu. Resorno ministarstvo još nije reagiralo u tom slučaju jer čeka nalaz inspekcije, kazao je Banac poručivši kako je bolski slučaj iako bolan, minoran u odnosu na neke druge incidente.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara