Bandićev prijatelj otvara javne zahode i tuš-kabine usred polja u Srbiji

Bandićev prijatelj otvara javne zahode i tuš-kabine usred polja u Srbiji
Screenshot: Info Centrala, Matija Habljak/PIXSELL

U POLJIMA u okolici srpskog grada Jagodine počelo je postavljanje zahoda i tuš-kabina za poljoprivrednike. Riječ je o inicijativi predsjednika gradskog vijeća, notornog Dragana Markovića Palme. Prvi zahodi postavljeni su u selu Ribare, koje se nalazi na lijevoj obali rijeke Velike Morave, šest kilometara od Jagodine, piše Telegraf.

"Strašno mi smeta kada neki kažu 'seljaci'"

"Hoćemo da se poljoprivredni proizvođači više ne nazivaju 'seljacima'. Strašno mi smeta kada neki kažu 'seljaci'. Poljoprivredni proizvođač je 'gospodin poljoprivrednik'. Ako sačuvamo selo, sačuvat ćemo i grad i one koji žive u gradu. I da ne koristimo selo samo kada je teško, da se onda selo pita, već uvijek da se pita", izjavio je Marković, koji je jučer obišao radove na putevima pored njiva u najvećem jagodinskom selu Ribare, gdje se postavljaju i zahodi i tuš-kabine.

Zahodi i tuš-kabine bit će postavljeni u 52 sela

Objasnio je i da će kupaonice biti postavljene na svakih 300 metara pored njiva u sva 52 sela u općini Jagodina. 

"Hoćemo kada gospodin poljoprivrednik dolazi u njivu, kada su vrućine, da se može istuširati", objasnio je Marković te dodao kako se u 52 sela nasipavaju kameni putevi do svake njive. Širina puta je 3 metra, s debljinom od 20 centimetara, a sve se financira iz proračuna Jagodine. Marković je rekao i kako se nada da će cijeli posao biti gotov za godinu i pol.

Bandićev prijatelj koji je ponižavao sirotinju pred kamerama

Inače, Marković Palma je bio prijatelj i suradnik zločinca Željka Ražnatovića Arkana, a dok je bio gradonačelnik Jagodine, građanima je poklonio žirafu.

Palma je poznat i po prijateljstvu s Milanom Bandićem koji ga je ugostio u Zagrebu prije godinu i pol. Nakon što se s njim slikao pred novinarima Bandić se ispričavao ratnim veteranima, no potom je ponovno hvalio Palmu.

Od skandaloznih poteza tog srpskog političara najgori je istup u kojem je ponižavao sirotinju pred kamerama. 

Pred kamerama im je dijelio novac, a to je činio tako da nakon što mu u pravilu stariji građani i majke više djece objasne svoje financijske probleme, Palma licitira i određuje koliko će kome novca dati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara