Baptistička crkva iz SAD-a zabranila međurasne brakove

Ilustracija: Arhiva

MALA crkva iz Kentuckyja zabranila je sklapanje međurasnih brakovima, a međurasni parovi neće smjeti biti prisutni ni na nekim religijskim obredima.

Baptistička crkva Gulnare Freewil iz okruga Pike je donijela odluku nakon što se jedna njihova dugogodišnja članica zaručila za muškarca rođenog u Zimbabveu. Drugi vjerski vođe iz regije su brzo osudili ovakav potez malene crkve iz Kentuckyja.

Zabranio im pjevanje u crkvi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Članovi crkve su glasovali nakon što je Stella Harville u lipnju u crkvu dovela svoga zaručnika Ticha Chikunija. Zajedno su u crkvi izveli jednu pjesmu. Nakon toga je bivši pastor Melvin Thompson Stellinom ocu kazao da par više ne smije pjevati u crkvi.

No, Thompson je nedavno odstupio sa svoga mjesta te je nova pastorka Stacy Stepp kazala da par opet smije pjevati. Potom je Thompson predložio da se glasuje o njegovom prijedlogu da se zabrani da međurasni parovi primaju u crkvu i da sudjeluju na religijskim obredima. Jedino se smiju pokapati. Članovi crkve su glasovali o prijedlogu te je on prošao s devet glasova za i šest protiv, dok su ostali članovi odbili glasovati.

Stella je bjelkinja te je krštena u toj crkvi, no nije aktivan član, dok je njezin zaručnik Ticha Chikuni crnac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara