Barač odbacio optužbe Marčinka iz emisije "Nedjeljom u dva"

NEVEN BARAČ, bivši direktor Dubrovačke banke odbacio je danas kao neistinite optužbe koje je na njegov račun u jučerašnjoj HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva" iznio osuđeni bivši vlasnik Glumina banke Marko Marčinko.

Barač u priopćenju kaže da nije istina ono što mu Marčinko "imputira", te da će bivši vlasnik Glumina banke imati priliku svoje dokaze iznijeti na zagrebačkom Općinskom sudu povodom tužbe koju je protiv njega podnio.

Marčinko je u razgovoru s autorom emisije "Nedjeljom u dva" novinarom Aleksandrom Stankovićem, snimljenim u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, izjavio da je Baraču plaćao "reket", a da je Barač novac nosio Iviću Pašaliću.

Barač u priopćenju ističe kako je za civilizirano društvo nezamislivo da javna televizija pravomoćno osuđenoj osobi omogući iznošenje neistina bez dokaza, a da osobe na čiji su račun one iznesene nisu ni u mogućnosti da se o tim neistinama izjasne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Smatram da i pravomoćno osuđena osoba ima građanska prava kao i svi drugi", kazao je, pak, Stanković Hini, napomenuvši kako je razgovor s Marčinkom radio kao i sa svakim drugim gostom svoje emisije.

Stanković je odbacio ocijene Ivića Pašalića, predsjednika Hrvatskog bloka koji je danas izjavio da je Marčinko jednostrano iznosio obranu, da je to "neviđen i evidentan primjer sprege državne televizije i državne vlasti" i da je emisija "promidžba SDP-ovoj vlasti".

Na najavu Pašalića da će zbog toga podnijeti prigovor Etičkom povjerenstvu i Vrhovnom sud, Stanković je rekao kako izborna kampanja još nije službeno počela i kako on do tada nema "nikakvu obvezu prema Pašaliću, Baraču, SDP-u ili bilo kome drugome".

Na Pašalićevu izjavu kako je emisija prije prikazivanja trebala dobiti odobrenje ministrice pravosuđa, Stanković je rekao da je dozvolu za snimanje u zatvoru dobio od ravnatelja Uprave za zatvorski sustav Josipa Heheta, te da, koliko on zna, ministrica pravosuđa nema nikakve veze s izdavanjem takvih dozvola.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara