Bauk: Ako je Plenković imao želju udariti Grmoju, žao mi je što to nije napravio

Bauk: Ako je Plenković imao želju udariti Grmoju, žao mi je što to nije napravio
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U SINOĆNJEM Otvorenom na HRT-u gostovali su predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk, saborski zastupnik Mosta Robert Podolnjak, Natalija Kanački iz Građanske inicijative Narod odlučuje i Robert Jankovics, predsjednik Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika.

>>Bačić: Zadovoljan sam reakcijom premijera. On hrvatstvo živi

Tema emisije bila je izmjena izbornog zakona, ali su gosti najprije prokomentirali jučerašnji buran dan u saboru. 

I dok je  Branko Bačić rekao kako je zadovoljan premijerovom reakcijom na provokacije i optužbe Mostovog zastupnika Nikole Grmoje, zastupnik Bauk je rekao kako mu je žao da Plenković nije udario Grmoju ako je imao takvu želju.

Bauk: Ako je Plenković imao želju udariti Grmoju, žao mi je što to nije napravio

Zastupnik SDP-a Arsen Bauk rekao je pak kako će svi uključeni u jučerašnje incidente biti podložni ocjeni svojih birača.

"Za tu vrstu uživanja rađe pogledam boksački meč nego parlamentarne rasprave. Svi oni koji su danas u saboru izgubili malo živce bit će podložni ocjeni svojih birača. Ja do sada nisam imao poriv da za nekim malo bržim korakom i oštrim pogledom hodam po parlamentu. Za to što imam izraziti, koristim glasovni apart i misaoni sklop", dodao je.

"Ljudi znaju otprilike za koga su glasali. Ako je Plenković imao želju udariti gospodina Grmoju, moram reći da mi je žao što to nije napravio. Ne zbog gospodina Grmoje, nego zato što bi to bio incident prve vrste, jedan skandal. Ali u osnovi mislim da je Plenković osoba koja ima dovoljno iskustva i samokontrole da to ipak ne bi napravio, tako da mu vjerujem da ga nije imao namjeru udariti. Mada, s obzirom na to da sam bio u pravcu u kojem se kretao, nije mu pogled baš odavao, ne bih bio baš u potpunosti uložio novce na to da ga neće udariti. Ali mislim ipak da nije imao tu namjeru", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara